Hulphond voor Meike

Verhalen vastleggen door het maken van foto’s is mijn passie. Zo ook het verhaal van mijn eigen dochter en de honden waar ze af en toe op paste. Meike heeft meer met dieren dan met mensen. Het is haar grote droom om zelf een hond te hebben. Een speciale hulphond. Zo’n hond wordt speciaal opgeleid en getraind om Meike te helpen met alledaagse dingen die voor haar niet vanzelfsprekend zijn.

Hulphond wordt niet vergoed

De opleiding en de aanschaf van de hulphond kost veel geld. Helaas is een psychiatrische hulphond nog niet zo bekend. De hond wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Ook de gemeente heeft de aanvraag afgewezen. Meike wil graag de opleiding gaan volgen via Bultersmekke Assistancedogs (BMA). Zij begeleiden met behulp van hun programma volwassenen, jongeren en kinderen om zelf de hond te trainen, in de thuissituatie en onder intensieve begeleiding van professionals. 

Mini fotosessie voor de hulphond

Op dit moment is er een leuke actie: minishoots waarbij de opbrengst bestemd is voor een hulphond voor Meike. Je kunt nu heel voordelig kennis maken met Samen klikt het Fotografie en tegelijkertijd een heel goed doel steunen. 

Meike’s verhaal

Om veel geld in te zamelen, maar ook om meer bekendheid te geven aan de mogelijkheid om een psychiatrische hulphond in te zetten, kun je hier het verhaal lezen van Meike zelf.

Lieve allemaal,

Wat fijn dat je de tijd neemt om mijn verhaal te lezen.

Ik ben Meike, ik ben 21 jaar en ik zou enorm veel baat hebben bij een psychosociale hulphond. Helaas is de training van een zo’n hulphond erg duur en wordt dit niet door de verzekering of de WMO vergoed. Daarom heb ik jullie hulp nodig.

Al jaren worstel ik met angstklachten en een depressie. Op mijn 16de werd ook de diagnose autisme bij mij gesteld. Na jaren in de GGZ hoop ik nu eigenlijk de juiste therapie gevonden te hebben, al mijn behandelaren vinden een hulphond voor mij een heel goed idee en een goede volgende stap in mijn behandeling. Door mijn mentale klachten en mijn autisme is het dagelijks leven voor mij erg lastig. Dingen die voor een ander heel vanzelfsprekend zijn, zoals uit bed komen, werken of naar school gaan, zijn voor mij erg moeilijk. Ik zit hierdoor al jaren thuis. Samen met een hulphond zou ik mijn leven weer op kunnen pakken.

Een hulphond kan mij met veel dingen helpen. Naast het geven van een dagritme kan een hond mij helpen met zelfstandig naar buiten gaan, het bieden van afleiding in stressvolle sociale situaties, het vroegtijdig signaleren van spanning en angst zodat ik minder vaak in een crisissituatie terecht zal komen, en nog een hele hoop andere dingen.

De voornaamste reden is toch wel dat mijn hond mijn maatje is, die mij de veiligheid en steun kan bieden om het leven weer aan te kunnen ♡

Ik ga mijn hulphond zelf opleiden met behulp van de stichting Bultersmekke Assistancedogs. Het zelf opleiden van de hond helpt met het creëren van een hechte band tussen mij en de hond, ook kan de training bijvoorbeeld bijdragen aan mijn zelfvertrouwen, doordat je voor het geven van commando’s sterk in je schoenen moet staan en zal ik door het zorgen voor mijn hond ook beter voor mezelf moeten gaan zorgen.

Elke donatie, hoe klein ook, brengt mij dichterbij mijn droom. Ik ben hier dan ook ontzettend dankbaar voor. Als je mijn verhaal met familie en vrienden wilt delen waardeer ik dat ook enorm.

Als je verder nog vragen hebt dan kun je mij altijd een berichtje sturen dan vertel ik je graag meer!

 Veel liefs, Meike

Dogs have a way of finding the people who need them, filling an emptiness we didn’t even know we had.

-Thom Jones-

Help je mee?

Wil je meehelpen en een donatie doen voor de hulphond? We zijn heel blij met alle giften. Je kunt een bedrag overmaken op rekeningnummer NL54 ASNB 8821 0759 15 t.n.v. Samen klikt het Fotografie, Harderwijk o.v.v. donatie Hulphond Meike.

Je kunt ook een set leuke kaarten bestellen. De opbrengst is helemaal bestemd voor de hulphond, je vind ze hier

Donateur worden

Wil je donateur worden? Je gift is dan fiscaal aftrekbaar. Stuur ons even een berichtje voor meer informatie. 

Ik wil graag meer informatie

2 + 11 =

De gegevens die je hier invult, gebruik ik alleen om contact met je op te nemen en deel ik niet met anderen.

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag