Hoe gaat dat eigenlijk een fotosessie?

Een foto sessie levert niet alleen mooie foto’s op die het verhaal vertellen van jouw leven. Het is ook een leuke ervaring voor jezelf en voor je kind(eren). Je hoeft niet bang te zijn dat je kinderen niet mee willen werken of stil willen zitten, want dat is helemaal niet nodig. Ik heb veel ervaring met kinderen en ik leg jullie vast op een spontane manier, zoals jullie echt zijn. Natuurlijk geef ik wel aanwijzingen en bedenk leuke dingen voor jullie om te doen. Je hoeft dus zelfs niks anders te doen dan de vragenlijst in te vullen, zodat ik jullie alvast een beetje leer kennen en er te zijn en te genieten van jouw gezin.

Maak van jouw fotosessie een fijne herinnering in 4 stappen

1. Boek de datum

 Neem even contact met me op door te bellen, te appen of met het contactformulier hieronder

2. De voorbereiding

Ik stuur je een vragenlijst, zodat ik jullie alvast leer kennen. Je krijgt ook een digitale brochure met tips.

 

3. De fotosessie

Op de dag van de fotosessie maken we er een gezellig moment van. Wie weet ben je zo vergeten dat ik een camera bij me heb. 

4. Bekijk je gallery

In je eigen online gallery kies je de mooiste foto’s uit. De allermooiste foto’s kun je laten afdrukken bijvoorbeeld in een album.

 

Duurzaamheid

Juist als fotograaf van baby’s en jonge kindjes en gezinnen besef ik maar al te goed, dat we ook goed moeten zorgen voor de toekomst van onze planeet. Als jij duurzaamheid ook belangrijk vindt, kun je met een gerust hart een fotosessie boeken bij Samen klikt het Fotografie . Ik heb geen auto of rijbewijs, maar gebruik de bakfiets en het OV. Reiskosten zitten niet bij de prijs in, ik werk zo mogelijk dicht bij huis in de buurt van Harderwijk en Ermelo. Extra producten komen zoveel mogelijk van een Nederlandse leverancier en in een duurzame verpakking. Dat past goed ook bij mij als persoon. Op ons dak liggen zonnepanelen. Ik gebruik weinig dierlijke producten en zet me waar mogelijk in voor duurzaamheid en minimalisme.

De antwoorden op vragen die je zou kunnen hebben

Hoe boek ik een fotosessie?

Wil je een fotosessie bij mij boeken? Super leuk! Je kunt dit doen door het formulier op de website in te vullen, door een mail te sturen naar info@samenklikthet.nl of door te bellen of te appen naar 06-48887695. Wil je eerst nog meer weten? Neem dan ook gerust even contact op. Ik help je graag, ook als je uiteindelijk zou besluiten om niet bij mij te boeken.

Hoe gaat het verder na de fotosessie?

Na de fotosessie gaan jullie nagenieten van de leuke ervaring. Ik ga de foto’s uitzoeken. Ik bekijk ze kritisch en de mooiste foto’s ga ik voor jullie nabewerken. Ik zet ze in jullie persoonlijke online gallery. Hier kun je de foto’s bekijken en uitzoeken welke je wilt bij je pakket en welke je eventueel nog wilt nabestellen. Ook kunnen de foto’s worden afgedrukt als kleine prints, wat groter, voor aan de muur of in een album.

Wat is "lifestyle" fotografie?

Je kunt mensen op verschillende manieren fotograferen. Je hebt portretfotografie, waarbij alles geregisseerd is, van tevoren is precies nagedacht over hoe degene die op de foto gaat zit en kijkt. Een newborn fotosessie met baby’s in mandjes en allerlei haarbandjes en andere accessoires valt hier ook onder, denk bijvoorbeeld aan de foto’s van Anne Geddes. Dan heb je de documentaire fotografie, waarbij de fotograaf alles precies vastlegt zoals het is. De fotograaf maakt alleen foto’s en laat iedereen doen wat hij doet en laat alles staan waar het staat. Lifestyle fotografie zit hier eigen precies tussenin. Als lifestyle fotograaf wil ik jullie vastleggen zoals jullie zijn. In jullie eigen huis of een mooie omgeving. Je hoeft niet stijf te poseren. Ik geef wel kleine aanwijzingen, waardoor de foto’s uiteindelijk de uitstraling krijgen waar ik naar op zoek ben. Ik let op het licht en ook op bijvoorbeeld iets kleins wat net storend is in de achtergrond. Zo krijgen we hele mooie foto’s waar jullie ongedwongen opstaan, zoals je echt bent. Concreet betekent dit dus, dat ik geen mandjes en doeken meeneem naar een newborn fotosessie en baby’s niet in doeken wikkel. Ook bij een gezinsfotosessie mag je  gewoon lekker je eigen kleding aan, ik kan je wel tips geven hierover. Ik maak gebruik van natuurlijk licht, dus ook geen flitsers en lampen. Zo kunnen we dus ook gemakkelijk van plek wisselen. In deze blog lees je er meer over. 

Hoe verloopt een fotosessie?

Het is zover, de dag van de fotosessie. Jullie hoeven niks anders te doen dan te genieten van het moment, ik zorg voor de rest. We ontmoeten elkaar op de afgesproken locatie, bij jouw thuis of ergens op een mooie plek. Je hoeft niet stijf te poseren, maar we gaan er iets leuks van maken. Meer informatie over een newborn fotosessie, gezinsfotosessie en zwangerschapssessie.

Hoe werkt het met betalen?

Als je fotosessie definitief is geboekt, stuur ik je een vragenformulier, zodat ik jullie alvast wat beter leer kennen. Als de datum al bekend is stuur ik ook de factuur mee. Deze mag je zelf overmaken en moet uiterlijk de dag voor de fotosessie zijn betaald. Extra foto’s en fotoproducten worden na betaling besteld en verzonden. 

Het regent terwijl we een fotosessie buiten hebben geboekt, wat nu?

Als het regent, of als het er heel erg naar uitziet dat het gaat regenen, dan verzet ik de fotosessie. Als het bewolkt is, kan de fotosessie gewoon doorgaan. Natuurlijk kunnen we altijd overleggen, bij twijfel. In Nederland is het soms lastig in te schatten. Ik gebruik zoveel mogelijk de buienradar app en de buienalarm app. Het kan dus soms wel eens voorkomen dat we op het laatste moment nog nog moeten wijzigen bij een buitensessie. 

Wat kan ik doen als ik nog een andere vraag heb?

Je kunt je vraag stellen door het formulier op de website in te vullen, door een mail te sturen naar info@samenklikthet.nl of door te bellen of te appen naar 06-48887695. Je mag altijd  contact opnemen. Ik help je graag, ook als je uiteindelijk zou besluiten om niet bij mij te boeken.

Hoe lang duurt het tot dat mijn foto's klaar zijn?

Na de fotosessie ga ik de foto’s thuis inladen op de computer. De beelden worden zorgvuldig bekeken en ik bewaar alle foto’s die gelukt zijn. Daaruit maak ik dan nog een keuze, als er meerdere ongeveer dezelfde foto’s zijn. dan ga ik de foto’s bewerken. Na maximaal twee weken krijg je een link naar je persoonlijke gallery en kun je je foto’s gaan uitzoeken. Wil je ook afdrukken of een album met tastbare herinneringen? Reken dan op een levertijd van een aantal weken. Het hangt af van het product en de levernacier, hoe lang het precies gaat duren. 

Wil jij ook jouw verhaal laten vastleggen in foto’s?

Of heb je nog vragen? Neem gerust even contact op.

 

8 + 14 =

De gegevens die je hier invult, gebruik ik alleen om contact met je op te nemen en deel ik niet met anderen.

Pin It on Pinterest

Stel hier je vraag